با برگزاری مراسمی با حضور هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی فسا،ریاست ومدیران بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) ،مدیر گروه زنان و زایمان ، متخصصین اطفال بهمراه نوزادان بستری دربخش مراقبت های ویژه نوزادان از زمان تاسیس درسال 91 تا سال 97، روز جهانی شکوفه های نارس را گرامی داشتند.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت ولیعصر (عج)فسا؛ دراین مراسم ریاست دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن تبریک این روز گفت : جمعیت پیرکشور رو به افزایش است و نیازبه باروری بیشتر و جمعیت بیشترداریم تا بتوانیم جمعیت کشور را تغییردهیم .

دکترخالقی با بیان اینکه حفظ ومراقبت از نوزادان نارس کارسخت و دشواری است ، افزود: قدرزحمات شما را می دانیم و از زحمات ریاست ،مدیریت ،مجموعه متخصصین اطفال وپرستاران بخش مراقبتهای ویژه نوزادان  بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) سپاسگذاریم .

درادامه مدیرگروه زنان وزایمان دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به اینکه تولد زودهنگام نوزادان قبل 37 هفته بارداری علت عمده بستری نوزادان دربخش مراقبت های ویژه نوزادان و مرگ ومیر آنها می باشد گفت : زایمان های زودرس ناشی از دو قلویی یا چند قلویی است که عمدتا در زنان بالای 30 سال وازدواج دیرهنگام ،مصرف داروهای تحریک تخمک گذاری وIVF اتفاق می افتد.

دکترپروین مرادی تاکید کرد : با ازدواج وبارداری به موقع ودرسن مناسب ، تصحیح الگوی زندگی ،وزن مناسب ،ترک سیگارودخانیات ودرمان عفونت ها می توان تاحدودی از تولد نوزادان نارس و مرگ ومیر آنها جلوگیری کرد.

همچنین دکتر عالیه میرزایی فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه بطورمتوسط درجهان حدود 10تا12 درصد نوزادان  نارس به دنیا می آیند ، درایران درسال 1397 ، 8 درصد گزارش شده است ، گفت : امروزه برای این نوزادان سعی می شود محیط خارج ازرحمی حتی الامکان شبیه رحم مادر باشد وبه حضور هرچه بیشتر مادربربالین نوزاد ، تماس پوست به پوست وصحبت کردن تاکید می شود.

دکترمیرزایی افزود: در نوزادان نارس باید ،تحریکات محیطی مثل صدا و نور به حداقل برسد ، سمپل گیری های غیرضروری انجام نشود وجهت آزمایشات ضروری  از میکروسمپل استفاده شود.

از دیگر برنامه های این مراسم پخش کلیپ روند رشد نوزادان نارس بخش مراقبتهای ویژه نوزادان از زمان بستری دربخش تا هم اکنون  ، اجرای مسابقات ، اهداء جوایز و... بود.

17 نوامبر مصادف با26 آبان روزجهانی شکوفه های نارس نامگذاری شده است.