یکی از اعضایی که در بدن ما وجود دارد و معنی واقعی زنده بودن است، قلب ماست. بطوری که حتی افرادی که دچار مرگ مغزی می شوند، هنوز زنده هستند. لذا مراقبت از قلب حیاتی ترین اقدام است. در حال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی حضرت ولیعصر(عج)؛ مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان این مطلب افزود : سالانه 17.9 میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی عروقی فوت می کنند که 31 درصد کل مر گ های جهانی و نیمی از مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر است

دکتر افشین استوار در آستانه 29 سپتامبر روز جهانی قلب افزود: اکثریت این مرگ ها ناشی از بیماری کرونر قلب یا سکته مغزی است. عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی شامل فشارخون، کلسترول و قند خون بالا، مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم ، چاقی و آلودگی هوا هستند.

وی ادامه داد: برگزاری روز جهانی قلب نقش بسیار مهمی در تغییر این عوامل خطر دارد. این روز بزرگترین اقدام در جهت افزایش آگاهی جهانی برای بیماری قلبی عروقی است و از زمان طرح آن از سال 1999، به سرعت رشد کرده و مشارکت و حمایت جهانی عظیمی را تجربه کرده است.

دکتر استوار بیان کرد: این یک فرصت جهانی است که افراد می توانند برای ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد، خانواده ها، جوامع و دولت ها برای اقدام فوری علیه بیماری های قلبی عروقی استفاده کنند. هر فردی در کاهش مرگ های زودرس و بار ناشی از بیماری های قلبی عروقی و ارتقای سلامت قلب و زندگی طولانی تر و با کیفیت بهتر نقش دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر گفت: هر سال مراسم روز جهانی قلب در سراسر دنیا برای برجسته کردن اقداماتی که افراد می توانند برای پیشگیری و کنترل بیماری قلبی عروقی بر عهده گیرند، برگزار می شود. هر سال این مناسبت یک موضوع مختلف دارد، که مسائل کلیدی و عناوین مرتبط با سلامت قلب را منعکس می کند و مناسبت های گوناگون و فعالیت های مختلفی مرتبط با سلامت قلب سازماندهی می شود.

دکتر استوار افزود: دولت ها و سازمان های غیردولتی این روز را با برگزاری فعالیت هایی مانند گفتگوهای عمومی، کنسرتها و وقایع ورزشی برگزار می کنند و ترویج می دهند. هر سال افراد بیشتری در این مناسبت ها شرکت می کنند که حمایت آن ها از این روز را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: همه ساله کانون توجه و موضوع این روز در چارچوب اهداف اولیه تغییر می یابد و به برپایی فعالیت های ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری و کنترل در سطح جامعه کمک می کند. در نهایت این فعالیت ها باید در نظام سلامت برای تضمین تداوم و پایداری آن ادغام شوند. محیط برای مداخلات جامعه باید توسعه یابد و هماهنگی مجدد مهمی در خدمات بهداشتی برای پاسخ به افزایش بار بیماری های قلبی عروقی در سطح جهانی انجام شود

دکتر استوار خاطرنشان کرد: در زمان بحران بیماری کووید 19، بیماران قلبی عروقی با تهدید دو جانبه ای مواجه خواهند شد. نه تنها در معرض ابتلای نوع شدیدتر ویروس و عوارض وخیم تر هستند، بلکه ممکن است به علت ترس، از دریافت مراقبت بموقع قلب خود خودداری کنند. این مسئله اهمیت اقدامات امسال در خصوص بیماری قلبی عروقی را دو چندان می کند.

وی با اشاره به اینکه امسال این روز در سه شنبه 8 مهر1399  (مصادف با 29 سپتامبر2020) برگزار می شود، شعار این روز را « با تمام وجود از سلامت قلب مراقبت کنید " Use Heart to Beat Cardiovascular disease"  اعلام کرد و گفت: پیام اصلی آن" با تدبیر، اثرگذار و همدلی از سلامت قلب خود، خانواده و جامعه مراقبت کنید" عنوان شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر گفت: هدف این روز این است که افراد بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده  سلامت قلب خود را حفظ کنند و از قلب (با تدبیر، اثرگذار و همدلی) برای انتخاب های بهتر، برای گوش دادن به قلبشان، برای جامعه، افرادی که دوستشان دارند و خودشان، برای تشکر از کارکنان بهداشتی درمانی و برای مشارکت استفاده کنند