tech

به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) فسا، آقای مهندس سجاد نیکنام، مسئول فنی تجهیزات پزشکی بیمارستان و دانشجوی دکتری رشته مهندسی پزشکی دانشگاه شیراز ، درگفتگو باخبرنگار ما در خصوص اختراع دستگاه"آسان حمل بیمار" که در مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا به ثبت رسیده گفت : دستگاه مد نظر جز گروه تجهیزات پزشکی به شمار میرود و با توجه به عملکرد هایی که از دستگاه انتظار میرود، پیش بینی می شود که بتواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی سرعت بخشیدن به خدمات ارایه شده به بیماران و افزایش کارایی و اطمینان بگذارد.

مسئول فنی تجهیزات پزشکی بیمارستان ادامه داد :دستگاه مد نظر برای جایه جایی و یا تعویض تخت بیمار مورد استفاده قرار می گیرد که این عمل به دفعات در مراکز درمانی انجام می شود. برای مثال اکثر مصدومانی که با آمبولانس به مراکز درمانی آورده می‌شوند، بیماران بستری در بخش که باید به اتاق عمل برده شوند و بازگرداندن دوباره آنها به بخش‌های مختلف جهت بستری و همچنین بیماران بستری در بخش‌های مختلف بیمارستان برای گرفتن رادیولوژی، سی تی اسکن و ... که برده می‌شوند نیاز به جابه‌جایی و تعویض تخت آنها وجود دارد.

مهندس نیکنام افزود :در حال حاضر عمل جابه جایی یا تعویض تخت بیماران به سختی و به صورت دستی انجام می گیرد که انجام این عمل باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری در طول زمان برای افرادی که این عمل را انجام میدهند می گردد و نیازمند به کمک چندین نیروی انسانی است. با استفاده از این دستگاه می توان با فشردن یک دکمه و بدون هیچ گونه کمک نیری انسانی به صورت مکانیزه عمل تعویض تخت بیمار یا جابه جایی بیمار را انجام داد.

وی در خصوص اهداف و اهمیت موضوع ابراز داشت :

1: افزایش راندمان و سرعت بخشیدن به انجام کار

2: مکانیزه کردن کار و کاهش تعداد نفرات نیروی انسانی جهت انجام کار

3: کاهش صدمات وارده به بیمار که در اثر ضربه و جابه جایی که به صورت دستی انجام می گرفت

4: کاهش صدمات وارده به پرسنل که در اثر دستی انجام گرفتن کار ایجاد می‌شد

5: کاربری آسان

ایشان خاطرنشان نمود : این دستگاه نمونه داخلی ندارد و نمونه خارجی آن در ایران توسط شرکت‌های ایرانی در بازار عرضه می‌گردد. یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های این دستگاه نسبت به نمونه خارجی آن قیمت آن می‌باشد که قیمت آن در حدود یک چهارم قیمت نمونه خارجی دستگاه است.

از مزیت‌های دیگر این دستگاه نسبت به نمونه خارجی آن می‌توان به ضریب اطمینان بالا، کاربری آسان، قدرت بیشتر و ... اشاره کرد.

با توجه به این که نمونه خارجی با سیتم هیدرولیکی کار می‌کند نسبت به این دستگاه که با استفاده از سیستم موتور و گیربکس کار میکند نیازمند به هزینه های تعمیر و نگهداری و همچنیین هزینه‌های جانبی دیگر است.

مهندس نیکنام در پایان این گفتگو از حمایت های دکتر ذاکری، معاون محترم توسعه، مدیریت ومنابع دانشگاه وهمچنین زحمات آقای سیدسجاد شکوهی تشکر نمود.