• 1403/03/05 - 13:18
  • - تعداد بازدید: 199
  • - تعداد بازدیدکننده: 198
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:

آغاز هفته ملی بدون دخانیات از امروز، 5 خرداد/ کاهش مصرف دخانیات، از جمله دستاوردهای دولت شهید دکتر رییسی

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آغاز هفته ملی بدون دخانیات، شعار سال 1403 را "حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی" اعلام کرد.

به گزارش واحد روابط عمومی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) فسا؛ دکتر حسین فرشیدی در نشست خبری که به مناسبت فرارسیدن هفته ملی بدون دخانیات برگزار شد، گفت: روز جهانی بدون دخانیات ۳۱ ماه می برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ است که به دلیل اهمیت این موضوع، در کشورمان هفته ملی بدون دخانیات به امر فرهنگسازی در زمینه کاهش مصرف دخانیات اختصاص داده شده است.

وی، شعار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲٤ را "حفاظت از کودکان در برابر مداخلات صنعت دخانیات" و شعار هفته ملی بدون دخانیات سال ١٤٠٣ را "حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی" عنوان کرد و افزود: هدف از انتخاب این شعار توسط سازمان جهانی بهداشت، اجرای پویش جهانی تقویت مطالبه گری کشورهای عضو کنوانسیون کنترل دخانیات برای حفاظت از سلامت کودکان در برابر ترفندهای گوناگون صنایع دخانی و پیشگیری از مصرف دخانیات در این گروه های حساس است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت برخورداری از نسل بدون دخانیات، از طریق آموزش، توانمندسازی و مهارت پروری، پیشگیری از مصرف دخانیات و تقویت اجرای قوانین و مقررات کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، شعار ملی امسال با عنوان حفاظت از کودکان در برابر مداخلات صنعت دخانیات" تعیین شده است.

دکتر فرشیدی گفت: سالانه کشورها در مورد شاخص های بهداشتی گزارشی را به سازمان بهداشت جهانی ارائه می دهند، این شاخص ‌ها با رنگ‌ های مختلفی نشان داده می شود که در سال ۲۰۲۲ شاخص مبارزه با دخانیات در کشورمان، با رنگ قرمز مشخص شده بود، اما پیرو برخی اقدامات دولت سیزدهم، از جمله افزایش مالیات بر دخانیات، این شاخص در سال ۲۰۲۳ به رنگ نارنجی درآمد؛ بنابراین، کاهش مصرف دخانیات در کشور از جمله دستاوردهای دولت شهید دکتر رییسی محسوب می شود.

 

سالانه 50 هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه 50 هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند، گفت: تمامی سرطان ها به نوعی به مصرف دخانیات مرتبط اند و سالانه میلیاردها دلار صرف هزینه درمان افرادی می شود که در اثر مصرف دخانیات بیمار می شوند.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات به سلامت و اقتصاد کشور آسیب جدی می رساند، تصریح کرد: اختصاص اراضی کشور به زارعت توتون و عدم کاربری آنها برای کشت محصولات مفید برای سلامتی و آبیاری این محصولات و هزینه های کشاورزی و به خطر افتادن امنیت غذایی در کشور، از جمله هزینه هایی است که این "صنعت سودآور" به اقتصاد کشور تحمیل می کند.

دکتر فرشیدی با بیان اینکه سالانه شاهد افزایش آمار مصرف کنندگان جدید هستیم، گفت: اقدام مجلس در سال گذشته مبنی بر افزایش حداقل مالیات بر مواد دخانی قابل تقدیر است، اما باید تصمیمات بنیادی تری اتخاذ شود.

وی با بیان اینکه قیمت سیگار در ایران از کشورهای پیشرفته بسیار بسیار کمتر است، افزود: مالیات بر مواد دخانی دست مصرف کننده، باید 4 تا 6 برابر قیمت محصول، افزایش یابد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: درمان افرادی که در اثر مصرف دخانیات بیمار می شوند، میلیاردها تومان برای کشور هزینه دارد، بنابراین سیاست وزارت بهداشت بر پیشگیری و آگاهی رسانی شهروندان در کاهش و عدم مصرف دخانیات و به مرحله بیماری نرسیدن، است.

 

تاکید بر لزوم افزایش چشمگیر قیمت محصولات دخانی

 

وی با تاکید بر لزوم افزایش چشمگیر قیمت محصولات دخانی، عنوان کرد: افزایش قیمت دخانیات، مطمئنا به کاهش مصرف می انجامد.

دکتر فرشیدی در ادامه درخصوص سیگارهای الکترونیک، بیان کرد: سیگارهای الکترونیک بدون مجوز تولید و واردات عرضه می شوند، بنابراین قاچاق محسوب شده و جنس قاچاق نیز استاندارد ندارد. یعنی سیگارهای الکترونیک منع تولید، منع مصرف و منع واردات دارد و هر فروشگاهی که این محصولات را به فروش برسانند، شناسایی و تعطیل خواهند شد.

وی گفت: مشکل اینجاست که تمامی مجوزها برای عرضه محصولات دخانی از وزارت بهداشت اخذ نمی شود و سایر ارگان ها نیز در این زمینه دست اندر کار هستند. وزارت بهداشت در مورد مجوز تولید و واردات سیگارهای الکترونیک قاطعانه مخالفت کرده و فروش این محصولات در کشور غیرقانونی است.

دکتر فرشیدی گفت: برخی افراد می گویند که کاهش تولید و مصرف سیگار و مواد دخانی با شعار سال مبنی بر "جهش تولید با مشارکت مردم" در تضاد است! در جواب باید بگویم، سیگار سم است و شعار سال با جهش تولید محصولی که افراد را به سمت مرگ سوق می دهد، در تناقض است.

 

جایگزینی قلیان های اکسیژن

 

دکتر فرشیدی در ادامه این نشست در خصوص قلیان اکسیژن، گفت: مرکز دخانیات شهید بهشتی طرحی ارائه دادند که قلیان اکسیژن جایگزین قلیان های فعلی شود و در برخی استان ها در حال آزمایش است و تمام موارد براساس استانداردها تعریف شده و ضرر فیزیکی و جسمی ایجاد نمی کند.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت این طرح تحقیقاتی را تایید کرده و منتظر خروجی اجرای آزمایشی آن هستیم. به طورکلی قلیان اکسیژن وابستگی ایجاد نمی کند و خطراتی مانند سیگار و توتون را ندارد و نسبت به دخانیات یک روش جایگزین است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بهترین و عملی ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، ترک مصرف سیگار و محصولات دخانی است.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار,اطلاعیه,اخبار تصویری
  • کد خبر : 11227
رضا اله دادپور
خبرنگار

رضا اله دادپور

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: