• 1401/03/31 - 09:21
  • - تعداد بازدید: 307
  • - تعداد بازدیدکننده: 293
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
عین اللهی در مجلس عنوان کرد:

برای اولین بار آرزوی مردم که بیمه همگانی بود محقق شد

وزیر بهداشت به سوالات نماینده مردم تهران در صحن علنی محلس پاسخ داد و در نهایت فاطمه قاسم‌پور پس از توضیحات وزیر از به رای گذاشتن سوال صرف‌نظر کرد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) فسا به نقل از وبدا، دکتر «بهرام عین‌ اللهی» وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (سه‌شنبه ۳۱ خردادماه) به سوال فاطمه قاسمپور نماینده تهران در مجلس پاسخ داد.
 
فاطمه قاسم پور در تشریح سوال خود از وزیر بهداشت گفت: موضوع مهم در مسئله مهم و استراتژیک جمعیت و ارائه خدمات و تسهیلات به خانواده‌های ایرانی برای فرزند آوری، درمان ناباروری و توسعه زیرساخت‌ها، تجهیز مراکز و تربیت کادر موثر و یارانه درمان است.
 
وی افزود: زوج های نابارور تمایل بسیاری به فرزندآوری دارند و هزینه های بالای ناباروری در کنار رنج نداشتن فرزند موجب می شود که ما به عنوان سیاستگذار در سیاست های جمعیتی با بیمه یا درمان حمایت جدی از این قشر داشته باشیم.
 
قاسم‌پور تصریح کرد: به همین مناسبت در چند سال اخیر یارانه درمان ناباروری در بودجه های سنواتی وارد شده که البته انحراف عملکرد این بودجه ها بسیار بالا بوده است. از ابتدای مجلس یازدهم نظارت بر حسن اجرای بودجه ۹۹ و ۱۴۰۰ در همین زمینه بودجه ریزی برای خانواده های نابارور مورد توجه قرار گرفت و در قانون جوانی جمعیت نیز با همتی که مجلس صورت داد، بیمه درمان ناباروری در کنار خدمات دیگر از پژوهش و توسعه دانش بنیان تا توسعه مراکز، قانون گذاری شد.
 
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه متاسفانه در چند سال اخیر اگر چه بودجه ‌هایی برای درمان ناباروری تخصیص داده شده اما این بودجه به ذی نفع واقعی خود نرسیده است تصریح کرد: بودجه ناباروری در سالهای قبل هزینه مسائل دیگر شده که از طریق دیوان محاسبات کل کشور پیگیر هستیم.
 
وی افزود: مجلس برای اینکه به بودجه ریزی درباره ناباروری سامان دهد دو ابتکار عمل به خرج داد اول اینکه در بند ه تبصره ۱۷ وزارت بهداشت را به تشکیل یک کارکرده دعوت کرد که این کار گروه متشکل از نمایندگان جهاد دانشگاهی، معاونت درمان و کمیته امداد باشد و تاکید داشت که خدمت باید جامع باشد و فقط در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی نباشد.
 
قاسم پور یادآور شد: براساس بند (هـ) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مقرر بود ۹۰ درصد یارانه درمان برای سه دوره هر کدام از زوجین نابارور و پوشش هزینه‌های دارویی و پاراکلینیکی و ایجاد سامانه ثبت اطلاعات اختصاص یابد، مجلس در کنار ساماندهی‌ها در این تبصره، ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروری تخصیص داد تا تنظیم گری کرده باشد و بودجه کافی برای حل مسائل این خانواده ها دراختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
 
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم تصریح کرد: علاوه بر نظام بودجه ریزی در ماده ۴۳ قانون جوانی جمعیت درخصوص بیمه درمان ناباروری و موارد دیگر اقدامات موثری صورت گرفته است. امروز متاسفانه علی رغم تنظیم گری مجلس در بودجه ۱۴۰۰، انحراف هزینه کرد وجود دارد، زیرا جلسات کارگروهی که باید اقدامات لازم را انجام می داد، تشکیل نشد و وزارت بهداشت بودجه را به دانشگاه های علوم پزشکی تخصیص داد.
 
دکتر بهرام عین‌ اللهی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوال نماینده مردم تهران در مجلس گفت: به پاس خدمات مدافعین سلامت امروز در مجلس ادای احترام می کنیم . واقعا کادر درمان در مقابله با کرونا زحمات زیادی را متحمل شدند و ما نزدیک به ۳۰۰ شهید سلامت را تقدیم ملت ایران کردیم.
 
وی با بیان اینکه اولویت مهم وزارت بهداشت جوانی جمعیت است، گفت: جوانی جمعیت جدا از اقداماتی که باید وزارت بهداشت انجام دهد عمدتا یک بحث فرهنگی است بنابراین نیازمند اقدامات فرهنگی در این زمینه هستیم و ما نیز همه خانه‌های بهداشت در سراسر کشور برای این مسئله بسیج کرده‌ایم. 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: باید پوشش بیمه ای برای ارائه خدمات نازایی و ناباروری به طور کامل انجام شود و وزارت بهداشت استانداردهای ارائه خدمات مذکور را کامل ابلاغ کند. 
 
وی افزود: همچنین دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت مکلف است دستورالعمل خرید راهبردی خدمات موضوع آن را به طور کامل ابلاغ کند و بار مالی موردنیاز برای اجرای این تصویب نامه از محل منابع مرتبط با ارائه خدمات نازایی و ناباروری در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و باید به سازمان های بیمه گر پایه مجددا انتقال پیدا کند از سوی دیگر فرانشیز هزینه های درمان زوج های نابارور در برنامه حمایت مالی از آن ها تحت پوشش قرار گرفته است. 
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این دستورالعمل ابلاغ شده از سوی دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت جهت اجرا از آذرماه در دستورکار قرار گرفته و تقریبا 4 ماه از شروع این دولت گذشته بود که آن را برای اجرا به ادارات کل ارسال کردیم و پیوسته تحت نظارت و ارزیابی است. 
 
دکتر عین‌اللهی تصریح کرد: افتخار دارم اعلام کنم در حال حاضر 90 درصد تعرفه مصوب بخش دولتی بسته های خدماتی ناباروری در مراکز دولتی و پرداخت ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی بسته های خدمات ناباروری در مراکز خصوصی و خیریه توسط سازمان بیمه سلامت در وزارت بهداشت انجام می شود و اگر بتوانیم منابع این بخش را تامین کنیم به 100 درصد ارتقا خواهد یافت. 
 
وی افزود: افرادی نیز که از ابتدای سال 1400 از مراکز غیر طرف قرارداد خدمات درمان ناباروری دریافت کردند هزینه آن ها در قالب پرونده خسارت متفرقه پرداخت می شود، همچنین جهت رفاه بیشتر و دسترسی آسان تر و عدالت در سلامت این نکته مهم است که بیمه شدگان روستایی نظام بیمه همگانی جهت اخذ این خدمات از پرداخت در سیستم ارجاع معاف هستند همچنین پرسنل ما که قبلا کار دیگری انجام می دادند با تغییر کار در حوزه ناباروری فعالیت خواهند کرد. 
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: پرداخت هزینه های دارو، پاراکلینیک و تجهیزات پزشکی مرتبط با ناباروری به صورت 90 درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته و دریافت خدمات کمک باروری جهت زوج  های نابارور تا 49 سال تمام و بدون محدودیت سنی با پرداخت 10 درصد هزینه از جانب مردم میسر شد از سوی دیگر جهت قرارداد با بخش خصوصی در صندوق های بیمه همگانی و روستایی مجوزهای لازم را صادر کردیم. 
 
وی گفت:  در اجرای ماده 44 قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده کلیه زوجین نابارور فاقد پوشش بیمه را با آزمون  تحت پوشش قرار می دهیم و خانم های باردار هم اگر بیمه نباشند بعد از مراجعه بدون دریافت وجه از خدمات بیمه همگانی بهره مند می شوند و فرزندانشان نیز تا 5 سالگی از خدمات بیمه همگانی برخوردار خواهند بود.
  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 6484
کلمات کلیدی
علی رحیمی
خبرنگار

علی رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: